Ministry Spotlight : Adventist Students on Campus

Ministry Spotlight : Adventist Students on Campus

<img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/United-Kingdom-icon.png"alt="click for English"style=width:64px;border:0;"> <img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/Croatia-icon.png"alt="click for Croatian" style="width:64px;border:0;"> <img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/Italy-icon.png"alt="click for Italian" style="width:64px;border:0;"> click for Portuguese click for Romanian click for Spanish

E nevoie doar de o scânteie pentru a aprinde focul într-o pădure.

Începând cu anul 2013, în inimile tinerilor din Conferința Anglia de Nord, Marea Britanie, s-a dezvoltat o viziune. Nici nu își imaginau că această flacără se va extinde de la o persoană la alta, dintr-un campus în altul, și în final în întreaga Conferință!

ASC a fost fondat de pastorul Adam Ramdin în septembrie 2015 după o creștere a numărului de organizații adventiste în cadrul universităților. Timp de mai mulți ani, zilele studentului apăreau în mod regulat în calendarul de tineret iar în cadrul lor erau prezentate organizațiile adventiste înființate. La aceste evenimente mulți studenți și-au însușit viziunea acestei lucrări.

În acea vreme universitățile unde existau organizații adventiste erau Leeds, Wolverhampton, De Montfort în Leicester, Coventry, Derby, Bradford și Manchester. Numărul lor a crescut și astăzi există 17 organizații care desfășoară activități în campusurile din regiunea de nord.

ASC există din două motive. În primul rând, procente alarmante de tineri părăsesc biserica în timpul anilor de studenție. De aceea ASC are scopul de a păstra în biserică tinerii care altfel poate ar părăsi biserica și de a-i ajuta să își întărească relația cu Dumnezeu. În al doilea rând, ne propunem să aducem la îndeplinire marea trimitere de a merge și a face ucenici din TOTI oamenii. Ca studenți în campusuri seculare avem privilegiul să fim o lumină într-un mediu de multe ori întunecat. Sunt 51 de universități în nord și ținta noastră este să avem câte o organizație ASC activă în fiecare campus în care există prezență adventistă.

Pentru a-i păstra în biserică pe studenții adventiști cât și pentru a ajunge la studenții care caută adevărul, organizațiile ASC își fac planul anual bazându-se pe ciclul evanghelistic. De la plantare, cultivare, recoltare și îngrijire, fiecare din aceste 4 perioade se concentrează pe diferite activități. Acestea nu se limitează la studii biblice săptămânale, ci pot include și sesiuni de exercițiu fizic, clase de gătit, evenimente singulare care abordează teme precum relațiile sau alte teme de interes pentru tineri și studenți. Aceste activități sunt de obicei gratuite, dar studenții trebuie să plătească o taxă de membru în fiecare an, care poate fi și de numai £2. Alte oportunități sunt instruirile pentru cum să înființezi și să conduci o organizație ASC, oferite de lideri ASC seniori care formează comitetul consultativ ASC. Aceste instruiri sunt organizate sub forma unor programe de 5 zile sau pe parcursul unui weekend.

Ținta noastră principală ca ASC este să câștigăm suflete pentru împărăție, studenți care să fie instruiți ca ucenici și să îndeplinească marea trimitere din Matei 28:19-20.

Dacă înveți într-o universitate din Conferința Anglia de Nord, te invităm să participi la o întâlnire ASC! Dacă nu există nicio organizație ASC în campusul tău, dar îți dorești să începi tu, ne poți contacta pe pagina noastră de Facebook sau ne poți trimite un e-mail la adresa: ascadvisoryteam@gmail.com.

Dacă vrei să afli mai multe despre ASC, accesează facebook.com/adventiststudentsoncampus/ sau necyouth.org.uk/Societies.php

Comitetul consultativ ASC NEC