Pregled iz službe: Misijska škola Menorah

Pregled iz službe: Misijska škola Menorah

<img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/United-Kingdom-icon.png"alt="click for English"style=width:64px;border:0;"> <img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/Croatia-icon.png"alt="click for Croatian" style="width:64px;border:0;"> click for German <img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/Italy-icon.png"alt="click for Italian" style="width:64px;border:0;"> click for Portuguese click for Romanian click for Russian click for Spanish

Povijest

“Jer, tko je prezreo dan skromnih početaka?” Zaharija 4,10

Činjenica da Biblija pridaje važnost malim stvarima vrlo je ohrabrujuća za službe koje su u ranom stadiju svog postojanja.
Upravo takvo iskustvo imamo s Misijskom školom Menorah. Smještenu u sjeverozapadnoj Italiji, Misijsku školu Menorah osnovala je 2015. skupina laika koji su gorili za Gospoda. Svaki od nas je prošao obuku u različitoj misijskoj školi te imao teret na srcu da započne nešto slično u Italiji. I u svojoj milosti, Bog nije previdio našu želju.

Svrha

Pošto uglavnom nismo imali iskustva u području vođenja misijske obuke, morali smo učiti radeći, uz proučavanje i ponovno otkrivanje spisa Ellen G. White i drugih adventističkih pionira o tome što je istinski koncept obrazovanja. Ključ koji smo pronašli, i koji želimo unaprijeđivati, jest pronaći pravu ravnotežu između teoretskog i praktičnog učenja, pomoći polaznicima da razviju svoj karakter te se približe Isusu i budu spremniji za Njegovu službu. Misijska izjava škole je: “Zapali plamen. Održi ga. Rasvijetli svijet.” Iz malih početaka, Bog može izvesti veliko svjetlo na blagoslov mnogima. Ovo je iskustvo koje želimo da imaju i naši polaznici.

Program

Misijska škola Menorah ima za cilj pomoći mladim adventistima da rastu na svom duhovnom putovanju, razviju bliži odnos s Bogom i nauče praktične vještine i dragocjene pouke koje će biti korisne u njihovoj službi za Boga, gdje God ih On vodio tijekom njihova života. Kako bi ispunili ovu svrhu, nudimo 9-mjesečni program obuke na našoj prekrasnoj lokaciji u Italiji, koji uključuje teoretsku nastavu i praktično iskustvo u područjima Biblije, evangelizma, zdravlja i zemljoradnje. Polaznici našeg programa stječu prijateljstva za cijeli život i uče, preko primjera, o biblijskom konceptu pravednosti po vjeri, kako držati sate proučavanja Biblije, dati hidroterapiju, planirati evangelizacijski niz, obrezivati drvo masline i još mnoge druge stvari. Nastava svake godine počinje krajem kolovoza ili početkom rujna. Uključuje, uz ostala iskustva, i četverotjedno misijsko putovanje u zemlju trećeg svijeta, a od 2017. će uključivati i 40 sati prakse u području koje polaznici odaberu - propovijedanje, poučavanje, masaža ili hidroterapija. Školarina, u koju je uključeno i misijsko putovanje, iznosi 4,900 eura. Za prijavu i više informacija, možete posjetiti našu web stranicu ili slijediti našu Facebook page.

Planovi

Naš program je u stalnom razvoju i svake godine nastojimo poboljšati naš kurikulum kako bismo pružili potpun i uravnotežen spoj teoretskih i praktičnih aktivnosti koji može bolje pripremiti polaznike za učinkovito misijsko djelovanje. Ako shvaćate da vas Bog poziva da Mu služite i ako želite biti obučeni za ovu svrhu, razmotrite uz molitvu mogućnost upisa u našu školu. Od malih stvari Bog može učiniti velika djela!

Claudio Caronia ravnatelj je Misijske škole Menorah.