Pregled iz službe: Matteson misijska škole

Pregled iz službe: Matteson misijska škole

click for English click for Spanish click for German click for Romanian click for Russian <img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/Italy-icon.png"alt="click for Italian" style="width:64px;border:0;">

Ovo je prvi post u nizu koju vam mi iz GYC Europe predstavljamo s oduševljenjem: Pregled iz službe. U ovoj seriji predstavit ćemo razne službe u Europi koje vode adventisti laici. Radimo to u nadi da će programi i mogućnosti obuke/službe koje se nude biti nadaleko poznatiji u Europi, i da će tako biti na blagoslov što većem broju ljudi. –Urednik.

Povijest

1986
Posebna godina za nekolicinu, obična godina za neke, a za mnoge beznačajan broj. Međutim, za jednu osobu Iz Norveške ova je godina bila jedinstvena. Gunnar, pastor i praktičan poslovni čovjek, imao je viziju o ispravnom obučavanju norveške mladeži, i vidio ih je kako poduzimaju inicijativu u radu s literaturom u evangelizacijskom radu. U 1986, ova se vizija počela pretvarati u stvarnost, i naposljetku će, nesvjesno, postati blagoslov čak i za drugu stranu svijeta u obliku Matteson misijske škole.

Program

„Mattesonskolen“ bio je prvi naziv ove male, obiteljske misijske škole u jugoistočnoj regiji Norveške. Kroz godine, škola je razvila vlastiti program obuke, i mnogi su požnjeli pozitivne rezultute iz ravnoteže između teorijskog učenja i praktične primjene. 30 godina kasnije, „Matteson misijska škola“ (naš novi naziv) izgleda malo drugačije. Sada je povezana s institucijom LIGHT (Laički Institut za svjetsku zdravstvenu obuku), i nudimo 11-mjesečni program obuke koji je fokusiran na pet ključnih područja: Biblija, zdravlje, vodstvo, evangelizacija i organsko vrtlarstvo. Istaknuti djelovi našeg programa sastoje se od stažiranja u obliku misijskog putovanja (što je u proteklih nekoliko godina bilo u Hondurasu), balansiranog programa teorije i prakse, i jedinstvenog obiteljskog ozračja.
Matteson misijsku školu podržana je od strane Greinheim Foundation. Oni vjeruju da je jedna od najodrživijih stvari koje mogu učiniti u dovršavanju djela jest financijski ulagati u mlade ljude koji žele posvetiti svoje živote korištenju svog svojeg vremena, talenata i resursa za Božje djelo. Za svakog studenta primljenog u program Matteson misijske škole, oni sponzoriraju 75% školarine. To znači da umjesto da plaća 10,500 eura, od studenta se traži da doprinese sa iznosom od oko 2,600 eura (ili točnije 25,000 norveških kruna).

Svrha

„Zašto radimo sve ovo?“, netko bi mogao pitati. Pa ima mnogo razloga, biblijskih tekstova i citata Duha proroštva koji nam daju povod za raditi to što radimo, ali, kad bi mogli odabrati jedan kratak citat, bio bi to ovaj:

„Svijetu je potrebno ono što mu je bilo potrebno i prije tisuću i devetsto godina – otkrivenje Krista.“ Služba liječenja, 143.

Cilj Matteson misijske škole je oduvijek bio, i Božjom milošću će zauvijek biti opskrbiti mlade s onim što im je potrebno da ispune ovu očajničku potrebu, da budu mislioci a ne puki reflektori tuđih misli i da hodaju stopama Isusa u nesebičnoj službi.

Zainteresiranim studentima

Mnogi studenti su ušli u skroman dom Matteson misijske škole i otišli kao snalažljivi pojedinci koji imaju značajnu ulogu u radu u radu Kršćanske Adventističke crkve, i ako je to Božja volja, i ti se možeš priključiti našoj obitelji.
Za više informacija o našem tečaju, o tome tko smo, i za ostala pitanja, vidi našu web-stranicu na www.matteson.no.