Pregled iz Službe: GLOW

<img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/United-Kingdom-icon.png"alt="click for English"style=width:64px;border:0;"> <img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/Croatia-icon.png"alt="click for Croatian" style="width:64px;border:0;"> click for German <img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/Italy-icon.png"alt="click for Italian" style="width:64px;border:0;"> click for Romanian click for Russian click for Spanish

Povijest


GLOW je prvi put izdan 2007., kada je Centralna Kalifornijska Konferencija proširila fond za misionstvo. Jerry Page, tadašnji predsjednik te konferencije, potaknuo je svoj Izdavački odjel da razvije literalni program dostupan svim članovima. Nelson Ernst (tadašnji zamjenik direktora Izdavačkog odjela, dvadesetogodišnjak) razvio je ideju o GLOW-u, temeljenu na porukama Ellen White. Ona je zapisala: „Ima mnogo mjesta na kojima se glas propovjednika ne može razumjeti, mjesta koja mogu biti dosegnuta samo našim publikacijama—knjigama, papirima i traktatima ispunjenim Biblijskim istinama koje ljudima trebaju.“—Colporteur Ministry, 4. Generalna konferencija je 2015. odobrila GLOW projekt i do sada je isprintano više od 65 milijuna trektata na nekoliko jezika.

Svrha

Kako GLOW funkcionira? Evo 7 jednostavnih koraka:

  1. Pročitaj traktat
  2. Moli se i podijeli traktat
  3. Oni pročitaju traktat
  4. Oni nazovu, napišu pismo ili e-mail
  5. Crkva dobije kontakt informacije
  6. Vjernici crkve se povezuju sa zainteresiranim osobama
  7. Krštenja su često rezultat ovoga.

Svrha GLOW-a je životno evangeliziranje—vjernici crkve nose sa sobom traktate gdje god idu i dijele ih tamo gdje imaju mogućnost. Na primjer, mlada vjernica Adventističke crkve putujući busom imala je neodoljiv poriv da pokloni traktat strancu koji je sjedio pokraj nje. Bila je jako nervozna, ali nakraju mu je dala traktat—sa naslovom: Je li Boga briga kada patim? On ju je pogledao u oči i rekao: Znaš što, ja sam upravo pitao Boga da mi da znak ako On ne želi da počinim samoubojstvo, i mislim da je ovo odgovor.

Programi

Osim opskrbljivanja vjernika crkve sa traktatima, GLOW organizira treninge za crkve i nekoliko misionskih aktivnosti, kao npr. GLOW misionarsko putovanje. Na tim misionskim događajima GLOW ima određeni cilj, npr. podijeliti milijun traktata (ostvareno je u Philadelphiji dvaput, prilikom posjeta Pape i Super Bowl-a, završnica doigravanja američkog nogometa), ili dosegnuti mjesta gdje nema adventista.

Planovi i Nadolazeći događaji

U Europi je GLOW prisutan u nekoliko država, održavaju se crkvena obučavanja i misionske aktivnosti. Možeš provjeriti je li GLOW traktat dostupan na tvom jeziku na www.glowonline.org. Ako nije, a želio bi ga imati na svom jeziku, molimo te da nas kontaktiraš na europe@glowonline.org.

GLOW ima posebne planove za Europu. U 2017. Total Member Involvement Generalna konferencija će održati veliku evangelizaciju sa mnogim misijskim aktivnostima u Rumunjskoj. Kako bi podržao ovaj projekt, GLOW planira misionarsko putovanje u Rumunjsku na početku 2017. (vjerovatno krajem siječnja ili početkom veljače). Cilj nam je podijeliti milijun traktata, i ti nam možeš pomoći! Ne propusti to!

Više od tisuću ljudi će biti obraćeno u jedan dan, mnogi će pronaći prva osvjedočenja čitajući naše poblikacije.—Ellen White, Review and Herald, Nov 10, 1885.

Za više informacija, posjetite stranice:

GLOW traktati online: www.glowonline.org
GLOW projekti u Europi: www.gloweurope.org
GLOW misijska putovanja: www.glowmissiontrips.org

Enikő Szőllősi je koordinatora za GLOW Europe.