Potraga za srećom

Potraga za srećom

Svi žele biti sretni u životu. Nitko nije ljubitelj nevolja i problema.
Ali kako zapravo možemo biti sretni?
Danas ćete dobiti mnogo različitih odgovora na ovo pitanje:
Težnja za savršenim tijelom i zdrav način života učinit će vas sretnim.
Imati izvrstan posao i biti uspješan na radnom mjestu.
Biti poznat i posjedovati bogatstvo.
I popis se nastavlja.

Sotona nam svim svojim naporima pokušava dati dojam da se život radi o nama samima te da moramo činiti razne stvari kako bismo pronašli sreću. Koristi se različitim medijima navodeći nas da vjerujemo kako kupnjom određenog proizvoda ili određenim ponašanjem ili postignutim ciljem možemo učiniti razliku, i onda napokon biti sretni i uživati mir.

Ali to je sve laž.

Istina je da, ukoliko brinete samo o sebi, svojim željama i svojem životu, nikada nećete biti sretni. Život se ne svodi na posjedovanje najnovijih naprava, mršavog tijela, ili pokušaja da budemo najbolji u nečemu.
Život znači briga za druge ljude, širenje evanđelja i pružanje pomoći zajednici oko nas.
To je Božja namjera za misiju u našem životu.
To je ono što će nas učiniti istinski sretnima.

Iskusila sam to osobno kada sam počela raditi za GYC prije dvije godine.
Bog je usadio težnju u mojem srcu da se molim za određenu službu. Počela sam se moliti za mjesto na kojem bi mogla iskoristiti svoje talente u radu za Boga. Molila sam se neko vrijeme i ništa se nije dogodilo. Zatim iznenada, jednog dana, nazvao me stari prijatelj i pozvao da se pridružim timu.
Toliko je bilo jednostavno.
Nikada nisam razmišljala raditi za GYC. Nikad prije nisam bila u mogućnosti prisustvovati nijednom skupu. Ipak, bila sam oduševljena i spremna pomoći.
Ali u isto vrijeme, bojala sam se nepoznatog.
Nisam znala što očekivati. Cijeli proces planiranja bilo je nešto novo za mene. Nikada prije nisam radila tako nešto. Ali znala sam da je Bog htio da to radim, stoga sam rekla „da“ čak i kad mi nije bilo jednostavno.
Trebate znati da sam projektant i perfekcioniost. Oduvijek mi je bilo teško prepustiti Bogu kontrolu nad mojim životom. Ali Bog nas često stavlja u takve situacije u kojima se moramo suočiti s izazovima i činiti stvari koje nismo nikada ranije činili ili stvari kojih se bojimo, zato što On želi da se oslonimo na Njega umjesto na naša osobna shvaćanja. On to čini isključivo s namjerom da Mu vjerujemo sve više i više.

Radeći za GYC na prvom skupu koji sam ikad posjetila bilo je izazovno i mukotrpno. Ali dijeljenje Božje riječi i svjedočenje drugim ljudima, bilo je najisplativije i najblagoslovljenije iskustvo u mom životu. Dok sam radila i žrtvovala sate sna, u isto vrijeme sam gledala kako se životi mijenjaju i to je ispunilo moje srce radošću kao što ga ništa drugo ne bi moglo ispuniti.
To je život.
Kada je Isus došao na ovaj svijet On je živio za druge ljude. Brinuo se o njihovim potrebama. Pokazivao im je suosjećanje i doticao njihova srca svojom riječi života.

Tko drugi treba biti naš životni uzor no Isus?

Bog ima toliko planova za nas.
Ima puno posla za odraditi, ali ohrabrujuća činjenica jest: postoji toliko različitih službi i načina pomoću kojih se može dijeliti Božje evanđelje! Bog te najbolje poznaje i On će te odvesti točno gdje trebaš biti. Ondje gdje ćeš rasti, najviše naučiti i biti najveći blagoslov.

Ako još nisi pronašao svoje mjesto, izazivam te da se posebno za to moliš.
Bog će odgovoriti na tvoju molitvu, a ti ćeš pronaći istinsku sreću.

Istinska sreća nalazi se u nesebičnoj službi. — Ellen White, Služba liječenja, str. 165.