On My Bedside Table #8 | Longing for God (Audrey Andersson)

On My Bedside Table #8 | Longing for God (Audrey Andersson)

<img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/United-Kingdom-icon.png"alt="click for English"style=width:64px;border:0;"> <img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/Croatia-icon.png"alt="click for Croatian" style="width:64px;border:0;"> click for German <img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/Italy-icon.png"alt="click for Italian" style="width:64px;border:0;"> click for Romanian click for Spanish

Dor de Dumnezeu - un jurnal de studiu și rugăciune, Frank M Hasel 2017

Călătoresc destul de mult timp datorită locului de muncă, astfel că de cele mai multe ori cartea de pe noptiera mea se află pe un Kindle. Cu toate acestea, Dor de Dumnezeu este un produs destinat stiloului și hârtiei, tocmai pentru că urmează a fi completat în scris. Încerc să călătoresc cât mai practic, de preferință numai cu bagajele de mână. Astfel că, inițial m-am întrebat dacă să iau cartea cu mine sau nu, deoarece nu este nici cel mai mic, nici cel mai ușor dintre obiecte. Dar după ce am călătorit un sfârșit de săptămână fără acest jurnal, mi-am dat seama că mi-a lipsit binecuvântarea de a citi și de a scrie. În tot acest timp a călătorit literalmente în jurul lumii cu mine - până în Noua Zeelandă și înapoi. Nu plec nicăieri de acasă fără ea.

Deși Dor de Dumnezeu este un jurnal biblic, autorul arată o înțelegere realistă a vieții aglomerate pe care o ducem cu toții. El scrie,

"Dacă ai sărit peste o zi de citit Biblia (sau două sau trei...) începe citirea din nou. Întotdeauna ai posibilitatea de a începe citirea Bibliei."

Cartea este o combinație de sfaturi și sugestii practice pentru viața de rugăciune, un ghid de citire al Bibliei și un jurnal de rugăciune respectiv studiu biblic. În mod normal, nu îmi face plăcere să scriu pe paginile cărților pe care le citesc, dar această carte este concepută să fie scrisă şi luată în mână. Cartea este concepută în întregime pentru a încuraja cititorul să scrie şi să își structureze gândurile legate de studiul zilnic al Bibliei, precum şi laude la adresa lui Dumnezeu, mulțumiri și obiective de rugăciune. Dacă nu ești obișnuit să scrii într-un jurnal, nu e nici o problemă, deoarece spațiul pentru textul scris este limitat. În cazul în care, asemenea mie, îți face plăcere să scrii, va trebui să folosești spațiul dintre rânduri!

Este, de asemenea, o carte deosebit de practică. Frank Hasel folosește abilitățile sale ca profesor şi pastor pentru a oferi lecţii de viață din propria experiență. Introducerea oferă instrumentele de bază pentru un studiu biblic productiv. În fiecare lună se adaugă o nouă unealtă care este concepută să îmbunătățească și să îmbogățească viața de rugăciune; aceasta este menită să fie folosită în viața ta cotidiană. Fiecare dintre aceste unelte, a fost folosită de autorul însuși și adaptată la situațiile din viața sa, astfel că cititorul este încurajat să facă la fel. Există, de asemenea, secțiuni în care poți scrie laude și mulțumiri. Făcând acest lucru înainte de a trece la cererile de rugăciune, am reușit să învăț să privesc nevoile și dorințele mele din perspectiva lui Dumnezeu, spre deosebire de propria mea perspectivă. Acestea pot fi adeseori foarte diferite! Privind înapoi, îmi amintesc de răspunsuri, care trec adesea în uitare.

Citirea și înțelegerea Bibliei necesită perseverență. Unele lucruri nu sunt ușor de înțeles, iar altele devin clare cu cât citești mai mult.

Întrebările notate îmi aduc aminte să revin la ele mai târziu, încurajând un studiu biblic profund şi semnificativ.

Dor de Dumnezeu ar trebui să conțină un avertisment în ceea ce privește sănătatea – această carte produce dependență! Folosind-o în ultimele 11 luni, am deja una pentru anul viitor. Începeți să o utilizați numai dacă doriți să-L cunoașteți și să vă îndrăgostiți mai mult de Dumnezeul cel viu, care ne iubește mai mult decât vom putea noi înțelege vreodată.


Audrey Andersson locuiește în St Albans, Anglia, unde deține funcția de secretar executiv al Diviziunii Transeuropene. Găsește plăcere în grădinărit, în creşterea plantelor şi a oamenilor, precum și în citit, scris și în călătorii.