Na mom noćnom ormariću #5 | D'Sozo; piše: Adam Hazel

Na mom noćnom ormariću #5 | D'Sozo; piše: Adam Hazel

<img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/United-Kingdom-icon.png"alt="click for English"style=width:64px;border:0;"> <img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/Croatia-icon.png"alt="click for Croatian" style="width:64px;border:0;"> click for German <img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/Italy-icon.png"alt="click for Italian" style="width:64px;border:0;"> click for Portuguese click for Romanian click for Spanish

D'Sozo, Dave Fiedler (2000.)

Bit ću iskren. Kada je u pitanju čitanje, grozan sam. Trebalo mi je nekoliko godina da završim s čitanjem Velike borbe i još uvijek čitam neke druge značajne adventističke knjige. Kada sam prvi put odabrao knjigu D'Sozo, nisam bio siguran hoću li je pročitati do kraja. Bio sam u pravu... Moj prvi pokušaj bio je bezuspješan.

Nekoliko mjeseci kasnije zatekao sam se sjedeći i pitajući se: „Zasigurno mora postojati nešto više u svemu ovome?“ Vidite, posljednjih nekoliko godina bio sam pomalo uključen u razne službe i, kao rezultat toga, imao sam puno pitanja. Pitanja poput „Kako je zdravlje povezano s evangeliziranjem?“, „Zašto nitko (malo pretjerujem) ne zna za medicinsko-misijski rad?“,

„Što je uopće medicinsko-misijski rad? Zasigurno nešto više od samog poznavanja ljekovitih biljaka, zar ne?“ Za moj znatiželjni um prepun pitanja, knjiga D'Sozo bila je upravo ono što mi je trebalo.

Dave Fiedler, autor knjige D'Sozo, je neobičan pisac. Dobro, možda neobičan nije najbolja riječ, ali čitajući ovu knjigu, osjetio sam kao da je Dave sjedio pokraj mene i pričao mi svoje priče. Upoznao sam Davea, i on stvarno priča na sličan način na koji piše. Kul, zar ne? Moj omiljeni citat koji ilustrira Daveov stil pisanja je:

„Najbolje mjesto za početak je uvijek na početku. To je ono što Biblija čini u Postanku. I u Evanđelju po Ivanu... Ali to su dva različita ‘početka’. I mi ćemo početi na ‘početku’, ali idemo na još jedan drukčiji ‘početak’.“

Ne znam za vas, ali mene je to natjeralo da razmišljam!

D'Sozo je pokušaj podizanja medicinsko-misijskog rada na višu razinu kroz pokazivanje kako Bog nastoji pokrenuti to djelo (što je izvrsno ilustrirano povijesnim izvješćima) i da isti doprinosi čak i rješavanju pomutnje (ili, kako to Dave kaže, „laži“) koju je Sotona izazvao u raju i na zemlji. Prvih nekoliko poglavlja pripovijeda o tome kako se Bog bavi Luciferom na način koji nikad prije nisam vidio.

Knjiga ponekad može biti teška i, ako niste ljubitelj povijesti, vjerojatno ćete s vremena na vrijeme morati stiskati zube. Međutim, ova knjiga daje zadivljujuće odgovore (o kojima vjerojatno nikad niste razmišljali). I što je još važnije, bavi se ključnim pitanjima koja su mi zaista pomogla da svoj život odlučim posvetiti službi.

Jedna knjiga manje, možda još koja?


Adam Hazel ima kompliciran odnos s čitanjem, ali radi na njemu.