Moje svjedočanstvo

Moje svjedočanstvo

<img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/United-Kingdom-icon.png"alt="click for English"style=width:64px;border:0;"> <img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/Croatia-icon.png"alt="click for Croatian" style="width:64px;border:0;"> click for German <img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/Italy-icon.png"alt="click for Italian" style="width:64px;border:0;"> click for Romanian click for Russian click for Spanish

Nekad sam bila osebujna, zaplesana hippie djevojka. Bila sam ovisna o glazbi i voljela uživati u životu na moj način. Nisam odrasla u kršćanskom domu. Odgoj u našoj obitelji temeljio se na kršćanskim vrijednostima, ali nismo bili vjernici. Nisam imala stvarnog znanja o Bogu i Njegovom postojanju. Međutim, u sebi sam osjećala da mora postojati nešto više od onoga što se može vidjeti. Nikada nikome nisam govorila o tome, jer sam pretpostavljala da sam jedina koja ima takve misli.

Jednog dana, prijateljica adventistica me je pozvala u crkvu na bogoslužje za mlade. Nisam imala blagog pojma što je uopće bogoslužje, ali čim su počeli pjevati uvodnu pjesmu, shvatila sam da su ovi mladi uistinu vjerovali u Isusa i obožavali Ga. Ovo je za mene bilo prijelomno iskustvo, jer sam vidjela da nisam jedina u svom uvjerenju da postoji nešto nadnaravno.

Od tog trenutka sam se 'navukla' i željela saznati više o Bogu u koga su se ovi mladi pouzdali. Što sam više proučavala, to sam više shvaćala da je Isus Put, Istina i Život, i da se ništa u svemiru ne može usporediti s Njim. On je Ljubav, i hodati s Njim najdivnije je iskustvo koje ljudsko biće može imati.

To sam iskusila na mnogo načina. Na primjer, On me naučio da ne mogu živjeti pobjedonosni život u vlastitoj snazi. Ta pouka mi je bila teška za naučiti pošto sam perfekcionistica, i iskreno sam pokušavala biti savršena na svoj način.

Jedna stvar koja me proganjala bio je utjecaj koji su filmovi imali na moj život. Imala bih noćne more i doživljavala mnogo straha. Ponekad bih se satima molila za pomoć. To mi je pomoglo da shvatim koliko sam bespomoćna bez Isusa. Bez Njega je nemoguće pobijediti grijeh i strah. U tom trenutku, Isus mi je rekao da se držim, ostanem blizu Njemu i pozivam na Njegova obećanja. Naučio me je predati mu se i pouzdati u Njega 100%. To je u moje srce unijelo istinski mir.

On me također oslobodio navike pušenja i odgovorio na sva moja životna pitanja.
Nastavio me učiti o tome kako prava ljepota i čistoća dolaze iz promijenjenog karaktera i naveo me da odbacim sav svoj nakit.

Isus je izveo čuda u mojoj obitelji i obnovio prekinute odnose.
Naučio me je divnim vrijednostima i kristocentričnim načelima za moj život, što je osnažilo moja uvjerenja i hod s Njim.

Neko vrijeme sam teško shvaćala što to znači odreći se sebe kako nas Isus poziva. Imala sam krivo razumijevanje ovog dijela kršćanskog hoda. Mislila sam da to znači uvijek činiti što me svi drugi traže i biti voljna patiti i podnositi sve. Ali Gospod je otvorio moje oči i pokazao mi da pravo odricanje znači živjeti pravedan život u Isusu, sjedinjen s nesebičnom ljubavlju. Ne radi se o meni, već o Njemu!

Danas je moja čežnja da više ne živim ja, već Krist u meni!

Živjeti kršćanskim životom ne znači da nikad nećemo imati borbe, ali pošto imate Isusa pored sebe, On će hodati s vama kroz ta teška razdoblja. On stavlja mir i radost u naša srca i snaži nas u vrijeme potrebe.

Kršćanski život je proces. Nikad ne želim stagnirati, već neprestano nastavljati hodati s Bogom. Želim nastaviti obrazovati svoj um i stjecati duhovnu hranu kroz proučavanje Biblije, molitvu i dijeljenje prekrasnih istina s ljudima oko sebe.

Kada me stari prijatelji pitaju čega sam se morala odreći kada sam postala kršćanka, kažem im jednostavno: „Odrekla sam se života bez smisla i svrhe“.

Moje srce je ispunjeno zahvalnošću i želim dati slavu i čast našem dragom Gospodu i Otkupitelju, koji je umro za nas na križu kako bi nam oprostio naše grijehe, odnio naše nesavršenstvo, i koji je tako strpljiv, ljubazan, pun mira, milosti, skrbi i ljubavi za nas. Jednostavno je predivno hodati s Njim bok uz bok, dan za danom!

Tako sam sretna što mogu reći da sam pronašla ljubav svog života u Isusu Kristu. On jest, i uvijek će biti, najveća Ljubav koju itko može pronaći ovdje na Zemlji!