Ministry Spotlight: Școala Misionară Menorah

Ministry Spotlight: Școala Misionară Menorah

<img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/United-Kingdom-icon.png"alt="click for English"style=width:64px;border:0;"> <img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/Croatia-icon.png"alt="click for Croatian" style="width:64px;border:0;"> click for German <img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/Italy-icon.png"alt="click for Italian" style="width:64px;border:0;"> click for Portuguese click for Romanian click for Russian click for Spanish

Istoric

„Căci cine disprețuiește ziua începuturilor slabe?” Zaharia 4:10

Atenția pe care o acordă Biblia lucrurilor mici este foarte încurajatoare pentru proiectele în stadiu incipient.
Aceasta este experiența pe care o trăim la școala misionară Menorah. Situată în nord-vestul Italiei, aceasta a fost fondată în 2015 de un grup de tineri laici cu sufletele arzând pentru Domnul. Fiind instruiți în diferite şcoli misionare, fiecare dintre noi avea un îndemn în inimă pentru a începe ceva similar în Italia. Iar în mila Sa, Dumnezeu nu a trecut cu vederea dorinţa noastră.

Scop

Fiind lipsiți de experiență în domeniul educării pentru misiune, am fost nevoiți să studiem scrieriile lui Ellen G. White precum și a altor pionieri adventiști, pentru a redescoperi adevăratul concept educațional. Cheia pe care am descoperit-o şi pe care ne străduim să o îmbunătăţim, este de a avea echilibru între învățarea teoretică şi cea practică, de a-i ajuta pe studenți să-și dezvolte caracterul apropiindu-se de Isus, în același timp fiind echipați cu cele necesare pentru lucrarea Sa. Declaraţia de misiune a şcolii este: „Aprinde flacăra. Păstreaz-o arzând. Luminează lumea. ”Din începuturile slabe, Dumnezeu poate aprinde o mare lumină pentru binecuvântarea multora. Aceasta este experienţa pe care o dorim pentru studenții noştri.

Programă de studiu

Școala misionară Menorah îşi propune să susțină tineri adventiști în dezvoltarea lor spirituală, în dezvoltarea unei relaţii strânse cu Dumnezeu şi în învățarea de abilităţi practice şi lecții preţioase, care vor fi utile în lucrarea lor pentru Dumnezeu, oriunde îi va conduce El. Pentru realizarea acestui scop, oferim un curs de formare de nouă luni în locaţia noastră pitorească în Italia. Acesta include cursuri teoretice şi acumularea de experienţă practică în domeniile Biblie, Evanghelizare, Sănătate și Agricultură. Studenții noștrii leagă prietenii pentru întreaga viață și învață, de exemplu, despre conceptul biblic al neprihănirii prin credinţă, cum să predea studii biblice, aplicarea hidroterapiei, organizarea unei campanii de evanghelizare, cum să îngrijească un măslin şi multe altele. Cursul începe la sfârşitul lunii August respectiv începutul lunii Septembrie în fiecare an. Acesta include, printre alte evenimente, o excursie de patru săptămâni cu scop misionar într-o țară a lumii a treia şi, începând din 2017, peste 40 de ore de practică pe care elevii le vor petrece în aprofundarea a două domenii la alegere cum ar fi predicarea, predarea, masajul şi hidroterapia. Costurile de școlarizare, inclusiv excursia cu scop misionar, se ridică la 4.900 de euro. Pentru înscrieri şi pentru mai multe informaţii, accesați [site-ul nostru] (http://bit.ly/Menorah-Mission-School) sau abonați [pagina noastră de Facebook] (http://bit.ly/Facebook-Menorah).

Perspective de viitor

Cursul nostru se află în continuă dezvoltare, iar noi lucrăm în fiecare an la înbunătățirea curriculum-ului, pentru a vă putea oferi o combinaţie optimă și echilibrată de activități teoretice şi practice. Astfel veți beneficia de cunoștințele necesare pentru o lucrare misionară eficientă. Dacă simți că Dumnezeu te cheamă pentru a-L sluji şi dacă ai dorinţa de a fi susținut în acest scop, roagă-te și gândește-te la posibilitatea de a te alătura școlii noastre. Din începuturi slabe Dumnezeu poate face mari minuni!

Claudio Caronia este directorul Școlii Misionare Menorah.