Ministry Spotlight: Școala Misionară Iosia

Ministry Spotlight: Școala Misionară Iosia

<img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/United-Kingdom-icon.png"alt="click for English"style=width:64px;border:0;"> <img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/Croatia-icon.png"alt="click for Croatian" style="width:64px;border:0;"> <img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/Italy-icon.png"alt="click for Italian" style="width:64px;border:0;">click for Portuguese click for Romanian click for Russian click for Spanish

Istoria

Școala misionară Iosia a fost înființată în 2007 de către Conferința Adventistă Baden-Württemberg din Germania. În momentul acela Dumnezeu a condus lucrurile astfel încât acest lucru să aibă loc. Directorul departamentului lucrare personală din cadrul Conferinței a avut viziunea de a fonda o asemenea școală pentru a-i instrui pe tineri. Apoi a fost un lucrător biblic care a ajutat la înființarea unei biserici în Isny și a avut viziunea nu numai de a planta o biserică, ci și de a fonda o școală adventistă pentru copii și o școală de instruire evanghelistică. În ce mă privește, împreună cu soția mea am avut ocazia să studiem la Colegiul Misionar de Evanghelizare condus de pastorul Louis Torres și aveam dorința de a înființa o școală ca aceasta în Germania. Atunci când Dumnezeu a făcut minunea și ne-a dăruit o clădire potrivită, totul era pregătit pentru a începe aventura.

Scop

Școala noastră există pentru a-i întări pe tineri în credința în Isus Hristos, pentru a-i ajuta să câștige oameni pentru Hristos și a-i instrui să fie lucrători și lideri în lucrarea lui Dumnezeu.

Valorile noastre sunt:

 1. Acceptăm Biblia că fundament al fiecărui aspect din instruirea noastră.
 2. Îi întărim pe studenții noștri în relația lor personală cu Isus Hristos.
 3. Sprijinim studenții în dezvoltarea caracterului lor.
 4. Învățăm mai întâi misiunea ca stil de viață, si numai apoi ca metodă.
 5. Ne orientăm să alegem cursurile de instruire în funcție de nevoile practice ale lucrării lui Dumnezeu.
 6. Transmitem nu numai cunoștințe, ci oferim și oportunități de a dezvolta abilități și de a câștiga experiență practică.
 7. Învățăm principiile unui stil de viață sănătos și promovăm o viețuire sănătoasă.
 8. Integrăm munca practică în cadrul instruirii, spre exemplu grădinărit, administrarea unei gospodării și muncă fizică.
 9. Căutăm să menținem o relație de încredere între profesori și studenți.
 10. Îi ajutăm pe studenții noștri să își descopere chemarea.
 11. Ne propunem să păstrăm un echilibru creștin și să evităm extremele.
 12. Promovăm o identitate adventistă solidă și suntem loiali Bisericii Adventiste mondiale.

Programe

Școala noastră oferă un program de cursuri de 10 luni care îi instruiește pe tineri în următoarele domenii:

 • Cunoștințe biblice și identitate adventistă
 • Ucenicie și dezvoltare personală
 • Evanghelizare personală și publică
 • Leadership
 • Sănătate

Planuri

Cu siguranță ne propunem să continuăm cursurile. Viziunea noastră rămâne aceea de a instrui tinerii care urmează exemplul lui Timotei. Ținta noastră este de a ajuta tinerii să devină ucenici puternici care îi pot conduce pe ceilalți în umblarea lor cu Dumnezeu. Ne dorim să facem parte din mișcarea lui Dumnezeu din zilele din urmă pentru a termina lucrarea:

Cu o asemenea armată de lucrători, care ar putea fi formată din tinerii noştri, pregătiţi cum se cuvine, cât de curând ar putea fi dusă întregii lumi solia despre un Mântuitor răstignit, înviat şi care va reveni în curând!—Educație, 271.

Michael Dörnbrack este directorul Școlii Misionare Iosia.