Ministry Spotlight: Rețeaua Europeană de Medici Adventiști (ENAD)

<img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/United-Kingdom-icon.png"alt="click for English"style=width:64px;border:0;"> <img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/Croatia-icon.png"alt="click for Croatian" style="width:64px;border:0;"> click for German <img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/Italy-icon.png"alt="click for Italian" style="width:64px;border:0;"> click for Romanian click for Russian click for Spanish

Istoria

Ideea și conceptul Rețelei europene de medici adventiști (ENAD) s-a născut în 2012 pe baza rugăciunilor unite ale tinerilor și a dorinței lor de a interacționa și de a sluji în domeniul medical pentru a organiza împreună proiecte și a-și pune în aplicare viziuni cu privire la lucrarea misionară medicală. Într-un mod minunat, Dumnezeu a inspirat studenți la medicină și medici tineri să își pună la un loc potențialul și talentele—care constituie fundația rețelei în continuă creștere.

Scopul

Ne propunem să motivăm, să instruim și să înzestrăm profesioniști în domeniul sănătății și persoane asociate domeniului, pentru a restaura în lume misiunea de vindecare a lui Hristos. Credem în puterea superioară a unei rețele medicale care să se concentreze pe valorile creștine de bază: vindecarea holistică a oamenilor—„trup, minte și suflet”. Bazându-ne pe principiile biblice și pe Spiritul Profetic, dorim să răspândim mesajul de sănătate adventist, un stil de viață sănătos care își are originea într-o relație sănătoasă cu Dumnezeu ca și Creator al nostru. Așadar nu doar prin cuvânt ci și prin acțiuni ne dorim să slujim societății în mod practic.

„Trebuie să ne unim, și printr-o adevărată lucrare medicală misionară să pregătim calea pentru venirea Regelui nostru.”—Ellen White, Lucrarea medicală, p. 22.

Programele

Unul din principalele scopuri ale ENAD este să investească în tineri medici profesioniști și sponsori motivați, pentru că tinerii sunt viitorii lucrători în câmpul de misiune. Ne întâlnim la conferințe și în cadrul unor întâlniri locale pentru a ne cunoaște mai bine, a întări Rețeaua europeană și a dezvolta comunitatea adventistă care sprijină lucrarea de sănătate.

Din acest motiv, ENAD încurajează participarea în centre medicale cu proiecte de misiune medicală pe termen scurt sau pe termen lung, fie în țară, fie în străinătate. O altă viziune pe termen lung este să motivăm sponsori să înființeze local săli mici de tratament și centre de sănătate.

ENAD dorește să întărească din punct de vedere științific principiile adventiste oficiale de stil de viață (prin propria cercetare) și să le implementeze complet bazându-se pe conceptul Newstart. În acest scop, ENAD caută să asigure membrilor săi informație actuală și să împărtășească baza de date ce conține un număr mare de materiale (studii, prezentări, ppt-uri), pentru a ajuta să păstreze la zi cercetarea în domeniul medicinei stilului de viață.

Planurile și evenimentele următoare

Ne bucurăm să anunțăm că se desfășoară întâlniri regulate la nivel local și mai mult decât atât. Am dori în mod special să vă oferim o invitație la Conferința ENAD de anul acesta! Ești medic, stomatolog, terapeut, asistent, student la medicină sau membru devotat? Dacă da, atunci conferința noastră, ce va avea loc într-o zonă frumoasă din sudul Germaniei, va fi o binecuvântare și un beneficiu pentru tine.

Ne ghidăm după motto-ul „Bătaia inimii - Mergând pe urmele Sale” și prin diferite programe, seminarii și chiar și o drumeție, dorim să ne cunoaștem mai bine și să extindem comunitatea adventistă care sprijină lucrarea de sănătate. După conferința ENAD, prima săptămână de misiune ENAD va avea loc în Germania. Ideea din spatele acestei inițiative este să aplicăm cunoștințele noastre de sănătate și să fim activi slujind într-o tabără de refugiați și în comunitatea locală.

Pe pagina noastră de internet www.enad.eu poți să găsești atât articole pe diferite teme de sănătate cât și informațiile cele mai recente cu privire la conferința ENAD 2016 și misiunea în tabăra de refugiați.

Andreas Binus este co-director al ENAD.