Ministry Spotlight: PEACE

Ministry Spotlight: PEACE

click for English click for Spanish click for German click for Russian <img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/Croatia-icon.png"alt="click for Croatian" style="width:64px;border:0;"> <img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/Italy-icon.png"alt="click for Italian" style="width:64px;border:0;">

Istoria

PEACE este o școală de instruire evanghelistică localizată în Anglia și administrată de Conferința Angliei de Nord. A fost fondată în 2010 și de atunci a avut câte o clasă în fiecare an cu peste 100 de studenți absolvenți până acum. PEACE a fost fondată pentru a oferi o oportunitate oamenilor din Europa de a participa într-un program de patru luni de studiere a Bibliei în limba engleză, fără a fi nevoiți să plece înafara Europei.

Scop

PEACE este o școală biblică ce își propune să ofere studenților o înțelegere mai clară și o apreciere mai profundă a doctrinelor noastre ca adventiști de ziua a șaptea. Deasemenea PEACE caută să îi înzestreze pe studenți pentru a-și împărtăși credința eficient în viața de zi cu zi (la școală, la locul de muncă sau cu membrii familiei) și în public (prin predicare, organizarea de studii biblice și de serii de evanghelizări publice). Aceste două scopuri se regăsesc în acronimul PEACE, care reprezintă Evanghelizare Practică și Educație Creștină Adventistă. Evanghelizarea Practică formează fundamentul programului de instruire pentru că ceea ce predăm la clasă trebuie să fie practic. Educația Creștină Adventistă este stâlpul geamăn care nu poate fi înlăturat și de-a lungul cursului studenții vor ajunge să aibă o cunoaștere și înțelegere mai profundă a învățăturilor de bază ale Biserici adventiste.

Programele

Cursul de patru luni este organizat cu un program full time în care studenții vor locui împreună. Mulți studenți spun că relațiile strânse pe care le formează în timpul cursului le schimbă viața, pentru că simt că devin parte a unei familii. Prin participarea în proiectele de misiune studenții vor câștiga experiență prin colaborarea cu biserica locală, lucrul în cadrul comunității și implicarea într-o campanie evanghelistică de 3-4 săptămâni. Experiența implicării în evanghelizare este de cele mai multe ori lucrul cel mai apreciat de studenți în timpul petrecut la PEACE.

Cursurile de Evanghelizare practică includ Evanghelizare personală, Evanghelizare publică, Omiletică, Principii și abilități de educație, și Plantare de biserici. Cursurile de Educație creștină adventistă includ Istoria bisericii, Daniel și Apocalipsa, Îndreptățirea prin credință, Evenimentele finale, Sanctuarul și Etică biblică.

Pe lângă programul de patru luni, PEACE oferă și cursuri intensive de o săptămână (Adevărul prezent) și programe de instruire pe parcursul weekend-urilor (Lucrarea prețioasă). Programele intensive de o săptămână au loc în timpul programului de patru luni când, timp de o săptămână, oameni din afara programului pot participa la un anumit curs.

Printre profesorii care predau în cadrul programului se numără cele trei persoane implicate full time: Adam Ramdin, Beulah Plunkett și Craig Gooden. Avem deasemenea și profesori invitați - pastori și laici din Marea Britanie și din afara țării, precum Justin Kim, Stephen Bohr, Emanuel Baek, Eugene Prewitt și Dave Fiedler.

Pe parcursul programului organizăm excursii în locuri cu importanță istorică pentru biserica creștină, locuri precum biserica lui John Wycliffe din Lutterworth și Oxford, Anglia.

Datorită faptului că suntem localizați în Conferința Anglia de Nord avem posibilitatea să schimbăm locul de desfășurare a programului la fiecare doi ani. Anul acesta programul va avea loc în nordul Angliei într-un oraș numit Huddersfield, începând cu 5 iulie și încheind pe 5 noiembrie 2016. Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul www.peacecentre.eu.

Pentru studenții interesați

Ne rugăm ca Dumnezeu să te călăuzească în slujirea ta oriunde ai fi, iar dacă El te conduce să vii la PEACE, atunci abia așteptăm să te întâlnim.