Ministry Spotlight: GLOW

<img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/United-Kingdom-icon.png"alt="click for English"style=width:64px;border:0;"> <img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/Croatia-icon.png"alt="click for Croatian" style="width:64px;border:0;"> click for German <img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/Italy-icon.png"alt="click for Italian" style="width:64px;border:0;"> click for Romanian click for Russian click for Spanish

Istoria


GLOW a început în 2007, când Conferința California Centrală (CCC) a strâns o colectă pentru evanghelizare. Jerry Page, pe atunci președinte al CCC, a însărcinat Departamentul de Publicații să creeze un program cu literatura pentru toți membrii. Nelson Ernst (care atunci era asistentul directorului departamentului de publicații, și avea 22 de ani) a dezvoltat idea de GLOW, bazându-se pe mesajul lui Ellen White. Ea a scris: „Există multe locuri în care glasul pastorului nu poate fi auzit, locuri în care doar publicațiile noastre pot ajunge—cărți, ziare și broșuri pline de adevărurile Bibliei, de care oamenii au nevoie.”—Evanghelizarea prin literatură, pagina 4. Începând cu anul 2015 proiectul GLOW a fost preluat de Conferința Generală și până acum peste 65 de milioane de pliante au fost tipărite în mai multe limbi.

Scop

Cum funcționează GLOW? Iată 7 pași simpli:

  1. Citește pliantul
  2. Roagă-te și dă pliantul cuiva
  3. Persoana respectivă citește pliantul
  4. Apoi va suna, va trimite o scrisoare sau va scrie un e-mail
  5. Biserica preia informațiile de contact
  6. Membrii bisericii iau legătura cu persoana respectivă
  7. Multe botezuri au avut loc datorită acestei acțiuni.

Scopul proiectului GLOW este trăirea Evangheliei—membrii bisericii pot avea pliante cu ei oriunde merg și le pot oferi oricând au ocazia. Spre exemplu, o tânără adventistă călătorea cu autobuzul, și a simțiti îndemnul puternic să ofere un pliant unui străin care stătea lângă ea. Era foarte agitată, dar înainte ca autobuzul să oprească i-a dat pliantul—cu titlul: Știe Dumnezeu că sufăr?—omului de lângă ea. El s-a uitat în ochii ei și i-a spus: Știi, tocmai mă rugam lui Dumnezeu să îmi dea un semn dacă nu vrea să mă sinucid, și cred că acesta este semnul.

Programul

Pe lângă tipărirea de pliante pentru membrii bisericii, GLOW organizează întâlniri de instruire pentru biserici, și diferite activități misionare, precum călătoriile misionare GLOW. În cadrul acestor proiecte GLOW are niște ținte precise; spre exemplu, să împartă 1 milion de pliante (o țintă care a fost atinsă atât în Philadelphia în timpul vizitei papale, cât și în timpul Super Bowl), sau să ajungă în zone unde nu există prezență adventistă.

Planuri și idei pentru cei care doresc să participe

În Europa GLOW este prezent deja în mai multe țări, cu instruiri în biserici, activități misionare, și oferirea de resurse și materiale. Poți verifica dacă există pliante GLOW în limba ta pe site-ul www.glowonline.org. Dacă nu există și te-ar interesa să ai GLOW în limba ta, contactează-ne la adresa europe@glowonline.org.

GLOW are planuri speciale pentru Europa. În 2017 proiectul Total Member Involvement al Conferinței Generale va avea campanii evanghelistice mari și activități misionare în România. Pentru a sprijini acest efort, GLOW plănuiește să organizeze o călătorie misionară în România la începutul anului 2017 (probabil la sfârșitul lunii ianuarie/ începutul lunii februarie). Ținta noastră este să distribuim un milion de pliante și tu poți ajuta! Nu pierde ocazia!

În curând, mai mult de o mie de oameni se vor converti într-o singură zi, iar majoritatea lor vor fi mai întâi convinși citind publicațiile noastre.—Ellen White, Review and Herald, 10 noiembrie 1885.

Pentru mai multe informații, accesează site-urile următoare:

Pliante GLOW online: www.glowonline.org
Proiecte GLOW în Europa: www.gloweurope.org
Călătorii misionare GLOW: www.glowmissiontrips.org

Enikő Szőllősi este coordonatoarea GLOW Europa.