În căutarea fericirii

În căutarea fericirii

Cu toții vrem să fim fericiți în viață. Nimănui nu îi plac necazurile și problemele.
Dar cum anume poți să fii fericit?
S-ar putea să primești multe răspunsuri la această întrebare:
Încercând să ai un corp perfect și să fi sănătos, asta te va face fericit.
O slujbă de vis și succes la firmă.
Faimă și mulți bani.
Și lista continuă.

Satan își dă silința să ne facă să credem că viața este despre tine și că tu trebuie să faci toate aceste lucruri pentru a găsi fericirea. El se folosește de diverse mijloace media pentru a-ți lăsa impresia că achiziționând un anume prouds, făcând un anume lucru sau atingând un anume scop va face diferența și că în cele din urmă poți fi fericit și poți avea pace.

Dar totul nu e decât minciună.

Adevărul e că dacă îți pasă doar de tine, de dorințele tale și de viața ta, nu vei fi niciodată fericit. Viață nu înseamnă să ai cel mai nou gadget, să ai dimensiuni de 90/60/60 sau să încerci să fi cel mai bun într-un domeniu.
Viață înseamnă să îți pese de alți oameni, să împărtășești Evanghelia și să fi alături de cei din jurul tău.
Aceasta este misiunea dată nouă de Dumnezeu.
Asta te va face cu adevărat fericit.

Eu am experimentat personal acest lucru în urmă cu doi ani, când am început să lucrez pentru GYC.
Dumnezeu a pus în inima mea dorința de a începe să mă rog pentru o lucrare anume. Așa că am început să mă rog pentru un loc în care să îmi pot folosi talentele pentru Dumnezeu și să lucrez pentru El. M-am rugat o vreme, dar nu s-a întâmplat nimic. Și apoi, într-o zi, un prieten m-a sunat din senin și m-a întrebat dacă vreau să mă alătur echipei.
Foarte simplu.
Niciodată înainte nu mă gândisem să lucrez cu GYC. Nici măcar nu reușisem să particip la vreuna din conferințele organizate de ei. Dar totuși, am fost încântată și gata să ajut.
Dar în același timp necunoscutul mă speria.
Nu știam la ce să mă aștept. Întregul proces de planificare era nou pentru mine. Niciodată înainte nu mai făcusem așa ceva. Dar știam că Dumnezeu dorea să fac acele lucruri, așa că am spus Da chiar dacă nu mi-a fost ușor.
Poate ar trebui să vă spun că sunt perfecționistă și îmi place să planific. Întotdeauna mi-a fost greu să renunț și să îl las pe Dumnezeu să preia controlul în viața mea. Dar adesea Dumnezeu ne pune în astfel de poziții, în care ne confruntăm cu provocări și situații în care trebuie să facem unele lucruri pe care nu le-am mai făcut înainte sau de care ne este teamă, deoarece El dorește ca noi să ne sprijinim pe El în loc să ne bizuim pe propria noastră înțelepciune. El face acest lucru pentru ca noi să ne încredem mai mult și mai mult în El.

M-am confruntat cu multe provocări și a fost mult de lucru la prima conferință GYC. Dar faptul că am putut împărtăși Cuvântul lui Dumnezeu și că am dat mărturia în fața oamenior a fost cea mai mare recompensă și cea mai binecuvântată experiență din viața mea. Am lucrat, am renunțat la somn, dar în același timp am văzut vieți schimbate, asta mi-a umplut inima cu bucurie cum nici un alt lucru nu ar fi putut să o facă.
Despre asta este viața.
Când Isus a venit pe acestă pământ, El a trăit pentru oameni. El s-a îngrijit de nevoile lor. El le-a arătat simpatie și le-a atins inimile cu cuvintele Sale pline de viață.
Și cine altul să ne fie exemplu, în afară de Isus?

Dumnezeu are mult mai mult pregătit pentru noi.
Și este atât de mult de lucru, dar e bine că există atât de multe proiecte misionare diferite și modalități diferite de a împărtăși Evanghelia lui Dumnezeu! Dumnezeu te cunoaște cel mai bine și El te va pune exact acolo unde trebuie să fi. Unde vei crește și vei învăța cel mai mult și unde poți fi o mare binecuvântare.

Dacă încă nu ai ți-ai găsit locul tău, te provoc să te rogi în mod special pentru asta.
Dumnezeu va răspunde rugăciunii tale și vei afla ce înseamnă adevărata fericire.

Adevărata fericire se găsește în slujirea altruistă. - Ellen White, ML 165.