Familia – O experiență mai înaltă!

Familia – O experiență mai înaltă!

<img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/United-Kingdom-icon.png"alt="click for English"style=width:64px;border:0;"> <img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/Croatia-icon.png"alt="click for Croatian" style="width:64px;border:0;"> click for German click for Romanian click for Russian click for Spanish

În cultura noastră suntem sfătuiți să muncim mult, și eu urmez acest sfat. Am o slujbă cu normă întreagă în marketing, ajut în lucrare prin munca de design și consultare marketing și am acceptat chemarea de a lucra în cadrul GYC, în echipa de comunicare. Pe lângă toate acestea, sunt căsătorit și am un băiețel de doar un an, pe nume Levi.

Rezultatul natural este că aceste responsabilități îmi ocupă mare parte a orelor din săptămână. Merg la lucru devreme, lucrez până târziu, vin acasă și mai lucrez și seara. Ar părea că singura pauză pe care o iau de la muncă e în Sabat. Acest lucru nu pare să fie în contradicție cu standardele din zilele noastre și cu cultura noastră, chiar poate îți sună cunoscut și ție.

Viața biblică de familie

Recent am descoperit un citat al Ellenei G. White:

Lucrarea noastră pentru Hristos trebuie să înceapă cu familia, în cămin... Nu există un alt câmp misionar mai important decât acesta. – Căminul adventist, p. 35

Citind această afirmație, mi-am dat seama din nou că, la fel ca și cu multe alte lucruri în viață, există o prăpastie între cultura noastră și idealul lui Dumnezeu pentru noi.

Îmi amintesc foarte clar de momentul în care mi-a fost adus în atenție conceptul de viață biblică de familie. A fost înainte de a fi căsătorit și chiar dacă la acea vreme, familia părea atât de departe, conceptele erau simple și practice. De exemplu, felul în care unirea dintre soț și soție seamănă cu unirea dintre Hristos și biserică sau cum din acea unire pură se naște un copil, la fel ca în relația dintre Dumnezeu și oameni.

În Căminul Adventist spune:

„După nașterea primului său fiu, Enoh a dobândit o experiență mai înaltă; el a fost adus într-o relație mai apropiată cu Dumnezeu. Și-a dat seama mai mult de propriile sale îndatoriri și de responsabilitatea sa ca fiu al lui Dumnezeu, pe măsură ce a văzut iubirea copilului față de tatăl său, totala sa încredere în protecția sa; pe măsură ce a simțit dorul adânc și afecțiunea propriei sale inimi pentru acel fiu întâi-născut, el a învățat o lecție prețioasă despre minunata iubire a lui Dumnezeu pentru oameni în darul Fiului Său și despre încrederea cu care copiii lui Dumnezeu pot găsi odihnă la Tatăl lor ceresc.” (p. 160)

Ce s-ar fi întâmplat dacă viața lui Enoh ar fi fost atât de încărcată de afaceri încât nu ar fi avut timp să se gândească la acest simbolism puternic al dragostei lui Dumnezeu? Ar fi ajuns el la acea experiență mai înaltă? Ar fi avut el o experiență mai apropiată cu Dumnezeu?

Mă îndoiesc.

Adesea când ne gândim la patriarhii din Biblie ne gândim la niște bărbați aspri, care își conduceau familiile cu dreptate, își înmulțeau averile și primeau profeții din partea lui Dumnezeu. Deși așa stăteau lucrurile de multe ori, este interesant că viața lui Enoh ne descoperă și alt aspect. El a reușit să ajungă la o experiență mai înaltă cu Dumnezeu petrecând timp cu copiii lui! Sună paradoxal, nu? Pentru standardele noastre culturale, da, dar nu pentru Dumnezeu.

Aplicație

În timp ce scriu acest articol pentru blog, fiul meu se plimbă în jurul mesei pe care scriu. Mă privește cu ochii plini de întrebări, așteptând să fie învățat lecțiile vieții. Îl iau și încep să scriu cu el pe genunchii mei.

Familia mea nu este a treia roată de la căruță, ea este căruța. Nu este ultimul lucru pe care îl am programat pentru săptămână, atunci când de abia dacă îmi mai rămâne ceva timp, este primul lucru.

Sunt recunoscător lui Dumnezeu că El mi-a descoperit aceste concepte din nou în această săptămână. Căci:

Și ce ar folosi unui om să câștige toată lumea, dacă s-ar prăpădi sau s-ar pierde pe sine însuși? [completare: sau familia lui] – Luca 9:25

Poate că încă nu ești căsătorit. Poate încă nu ai copii și te întrebi cum ți se aplică ție acest lucru.

Vreau să îți spun următorul lucru:
Fiecare persoană de pe acestă planetă s-a născut într-o familie care are nevoie de atenția lui.

Ia-ți puțin timp în plus în acestă săptămână, timp pe care să îl petreci cu familia ta. Prioritizează-ți viața așa cum ar vrea Dumnezeu să o faci și cere-I să îți dea acea experiență mai înaltă pe care a avut-o Enoh.