Experiența mea

Experiența mea

<img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/United-Kingdom-icon.png"alt="click for English"style=width:64px;border:0;"> <img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/Croatia-icon.png"alt="click for Croatian" style="width:64px;border:0;"> click for German <img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/Italy-icon.png"alt="click for Italian" style="width:64px;border:0;"> click for Romanian click for Russian click for Spanish

De felul meu eram întotdeauna îmbrăcată colorat și pusă pe dans, fericită, hippy. Eram dependentă de muzică și îmi plăcea să mă bucur de viață în felul meu. Nu am crescut într-un cămin creștin. Educația primită acasă s-a bazat pe valorile creștine, dar nu pot spune că noi eram credincioși. Nu știam că există un Dumnezeu. Totuși, în sinea mea, simțeam că trebuie să existe ceva mai mult decât ceea ce se vedea cu ochiul liber. Nu am vorbit niciodată despre acest lucru, deoarece am presupus că eram singura care avea astfel de gânduri.

Într-o zi, o tânără adventistă m-a invitat la un program de tineri la biserică. Nu prea știam ce este un serviciu religios, dar de îndată ce au început să cânte imnul de deschidere, mi-am dat seama că toți acei tineri credeau în Isus și I se închinau.
Aceasta a fost o experiență definitorie pentru mine, deoarece atunci am văzut că nu doar eu aveam convingerea că există și supranatural.

Din acel moment interesul mi-a fost stârnit și doream să aflu mai multe despre Dumnezeul în care se încredeau acei tineri. Cu cât studiam mai mult cu atât mai mult realizam faptul că Isus este Calea, Adevărul și Viața și că nu este nici un alt lucru în univers care să se asemene cu El. El este Dragoste și a umbla cu El este cea mai frumoasă experiență pe care o poate avea omul.

Eu am putut simți acest lucru în multe feluri. De exemplu, El m-a învățat că nu pot avea o viață de biruință încrezându-mă în propria-mi putere. Mi-a fost greu să învăț această lecție, deaorece eu din fire sunt perfecționistă și încercam să ating perfecțiunea în multe feluri.

Un lucru care m-a bântuit multă vreme a fost influența filmelor în viața mea. Obișnuiam să am coșmaruri și uneori frica mă acapara. M-am rugat multe ore pentru ajutor. Atunci mi-am dat seama cât de lipsită de putere sunt fără Isus. Fără El, este imposibil să biruiești păcatul și frica. În acel moment Isus mi-a spus să mă țin de El și să stau aproape, să cer făgăduințele Lui. El m-a învățat să mă predau și să am încredere 100% în El. Acest lucru mi-a adus pace în inimă.

El m-a eliberat și de obiceiul de a fuma și a răspuns tuturor întrebărilor mele. Tot El a continuat să mă învețe că adevărata frumusețe și curăție vine din caracterul transformat și astfel am ajuns să renunț și la bijuterii.

Isus a făcut minuni în familia mea și a refăcut relațiile stricate. El m-a învățat despre valorile și principiile centrate pe Hristos, bune pentru viața mea, care mi-au întărit convingerea și umblarea mea cu El.

Pentru o vreme mi-a fost greu să înțeleg ce înseamnă să renunți la eu, așa cum cere Isus de la noi. Înțelegeam greșit partea aceasta din călătoria creștinului. Credeam că înseamnă să fac întotdeauna ce vor ceilalți și să fiu gata să sufăr și să suport totul. Dar Domnul mi-a deschis ochii și mi-a arătat că adevărata renunțare la sine înseamnă să ai o viață neprihănită în Isus și dragoste altruistă. Nu e vorba despre mine, ci doar despre El!

Astăzi, dorința inimii mele este să nu mai trăiesc eu, ci Hristos în mine!

A avea o viață de creștin nu înseamnă că nu vei mai avea lupte, ci dacă Isus este de partea ta, El va merge alături de tine în acele momente grele. El pune pacea și bucuria în inimile noastre și ne întărește în vreme de nevoie.

Viața creștinului este un proces. Nu vreau să stagnez vreodată, ci vreau să continui să umblu cu Dumnezeu. Vreau să continui să îmi educ mintea și să mă hrănesc spiritual prin studierea Bibliei, rugăciune și împărtășind aceste adevăruri minunate cu cei din jurul meu.

Când foștii mei prieteni mă întreabă la ce a trebuit să renunț pentru a fi creștină, eu le spun că „am renunțat la o viață lipsită de sens și însemnătate.”

Inima mea e plină de recunoștință și vreau să Îl laud și să Îl proslăvesc pe scumpul nostru Domn și Răscumpărător, care a murit pentur noi pe cruce pentru a ne ierta păcatele, pentru a ne lua nedesăvârșirile și care este răbdător, bun, plin de pace, milostiv, plin de grijă și iubire față de noi. Este atât de minunat să umblu alături de El, zi de zi!

Sunt fericită să pot spune că am găsit dragostea vieții mele în Isus Hristos. El este, și întotdeauna va fi, cea mai mare Iubire pe care o poți găsi aici pe pământ!