Duhul Sfânt este asemenea unui porumbel

Duhul Sfânt este asemenea unui porumbel

<img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/United-Kingdom-icon.png"alt="click for English"style=width:64px;border:0;"> <img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/Croatia-icon.png"alt="click for Croatian" style="width:64px;border:0;"> click for French click for German click for Romanian click for Russian click for Spanish

Îmi plac foarte mult păsările. Puține lucruri îmi fac inima să bată mai repede decât atunci când mă pot apropia de una dintre ele, o pot hrăni sau chiar ține în mână. De curând, Dumnezeu mi-a oferit experiențe ce mă fac să zâmbesc gândindu-mă cât de mult Îi pasă chiar și de lucrurile mici și aparent nesemnificative din viața noastră.

În urmă cu câteva zile, mă aflam în grădină și priveam un porumbel care hotărâse să petreacă ceva timp nu departe de locul unde mă aflam. Mai multe zile la rând m-am bucurat de tovărășia acestei creaturi minunate. Experiența respectivă m-a dus cu gândul la un simbol menționat în Biblie - Duhul Sfânt, coborând sub forma unui porumbel. Dar de ce oare porumbel? Unul dintre lucrurile pe care le-am observat aflându-mă atât de aproape de un porumbel a fost atitudinea mea față de păsări. Cunoști acel sentiment când încerci să nu faci vreo mișcare bruscă sau rapidă pentru a nu speria o pasăre? Oare nu este la fel și cu Duhul Sfânt? La fel de ușor precum poți face o pasăre să se îndepărteze datorită unei mișcări neglijente, în același mod, prin neascultare, Îl poți face pe Duhul Sfânt să plece de la tine, arătându-I că nu este binevenit în viața ta.

Dumnezeu m-a învățat o lecție pe care nu o voi uita niciodată în ceea ce privește călăuzirea Duhului Sfânt. Era vara anului 2014, în timpul conferinței GYC Europa. Se apropia ziua de misiune, iar unul dintre lucrurile pe care le-am cerut de la Dumnezeu a fost să mă trimită acolo unde El dorea să slujesc. Câțiva prieteni ne invitaseră pe mine și sora mea să ajutăm la expoziția de sănătate. Și pentru că nu mai participasem la una până atunci, am vrut să aflu mai multe despre această oportunitate de slujire. Speram că și Dumnezeu dorea să merg acolo. Îndreptându-mă spre un atelier care era pe punctul de a începe, am văzut-o pe sora mea stând de vorbă cu o persoană pe care nu o cunoșteam. M-am alăturat lor și am aflat că acest frate avea mare nevoie de două persoane care să conducă grupurile de misiune. Apoi m-a întrebat dacă m-aș putea implica și eu. Acești lideri trebuiau să coordoneze grupul pentru un flash mob, apoi să facă misiune din casă în casă. Eram confruntată cu o decizie dificilă. Pe de o parte de-abia așteptam să particip la expoziția de sănătate și să încerc ceva nou în domeniul sănătății. Pe de altă parte, simțeam un îndemn puternic să ajut ca voluntar pentru misiune. Mai mult ca oricând înainte, deși eram convinsă ce era bine să fac, în mod ciudat toată ființa mea se trezise arătându-și nemulțumirea la gândul de a merge în altă parte. Dumnezeu mi-a reamintit rugăciunea din dimineața aceea și de promisiunea pe care o făcusem, aceea de a face tot ce-mi spune. Până la urmă, cu inima strânsă la gândul că nu mai făcusem niciodată așa ceva și nu mă simțeam pregătită, am acceptat să coordonez grupul de misiune. De îndată ce am luat decizia să merg acolo unde El vroia, o pace inexprimabilă mi-a inundat inima.

Ca întotdeauna, Dumnezeu a fost credincios! M-am simțit atât de împlinită să pot face cunoștință cu mulți frați și surori, să fiu inspirată de conversațiile purtate, să am experiențe frumoase în misiune și chiar să fiu încurajată printr-un verset care ne-a fost împărtășit. De fapt, toate acestea nu au fost o răsplată, ci doar binecuvântările pe care le-a dorit Dumnezeu de la început pentru mine. Toate planurile Lui sunt minunate și depășesc cu mult capacitatea noastră de înțelegere!

"Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde." Ieremia 29:11-13

Dacă m-ai întreba acum: "Care este cel mai bun lucru pe care-l poate face Dumnezeu în viața ta?", aș răspunde: Acela de a mă ajuta să fac voia Lui. Pentru că doar așa putem găsi pace și bucurie adevărată.

Duhul Sfânt se aseamănă cu un porumbel. Prin neascultare, noi îl izgonim din grădina minții noastre. Ascultarea de vocea Lui, făcând ceea ce se cuvine, te va ajuta să ai mai multă experiență în a-I discerne vocea. Te vei apropia din ce în ce mai mult de Hristos și El te va călăuzi pe măsură ce, pas cu pas, Îi vei îngădui să-ți schimbe viața.