De pe noptiera mea #5 | D’Sozo (Adam Hazel)

De pe noptiera mea #5 | D’Sozo (Adam Hazel)

<img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/United-Kingdom-icon.png"alt="click for English"style=width:64px;border:0;"> <img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/Croatia-icon.png"alt="click for Croatian" style="width:64px;border:0;"> click for German <img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/Italy-icon.png"alt="click for Italian" style="width:64px;border:0;"> click for Portuguese click for Romanian click for Spanish

De pe noptiera mea este o serie de recenzii de carte care își propune să se asigure că cele mai bune cărți sunt citite din nou și din nou. Citește mai multe despre această serie aici.


D'Sozo, Dave Fiedler (2000)

Sincer, când vine vorba de lectură, sunt groaznic. Mi-au trebuit ani să termin Tragedia Veacurilor și încă lucrez la alte cărți adventiste esențiale. Așa că atunci când am pus mâna prima oară pe D'Sozo, nu eram optimist în ceea ce privește capacitatea mea de a o termina de citit. Și am avut dreptate...prima mea încercare a eșuat lamentabil.

Câteva luni mai târziu eram în aceeași situație și mă întrebam: „Cu siguranță există ceva mai mult în spatele acestei situații, nu-i așa?" Vedeți, în ultimii ani, m-am implicat într-o oarecare măsură în diferite slujbe și, prin urmare, am avut multe întrebări. Întrebări cum ar fi „Care este legătura între sănătate și Evanghelie?”, „De ce nu știe nimeni (o mică exagerare) despre lucrarea misionară medicală?”.

„În ce constă lucrarea misionară medicală până la urmă? Cu siguranță mult mai mult decât a cunoaște câteva plante medicinale, nu?” Cartea D'Sozo era exact ceea ce aveam nevoie pentru mintea mea plină de întrebări.

Dave Fiedler, autorul cărții este un scriitor "ciudat". Ei bine, poate "ciudat" nu este cel mai potrivit cuvânt, dar citind această carte m-am simțit ca și cum Dave mi-ar fi fost alături povestindu-mi fiecare din întâmplările sale. L-am întâlnit personal pe Dave, şi chiar vorbeşte în modul în care scrie. Tare, nu? Unul din citatele mele preferate ilustrează stilul său de a scrie:

„Cel mai bun loc pentru a începe este întotdeauna la început. Asta este exact ceea ce face Biblia în Geneza. Şi în Evanghelia lui Ioan...dar acestea sunt două tipuri diferite de 'începuturi'. Și noi vom începe la început, dar ne îndreptăm spre un alt ‘început’.”

Nu știu ce părere ai tu, dar pe mine aceste cuvinte mă fac să mă gândesc.

D'Sozo este o încercare de a ridica lucrarea de misiune medicală la un statut mai înalt, arătând cum Dumnezeu susține aceste eforturi (ilustrat prin dovezi istorice extraordinare), şi, deasemenea, prezentând modul în care aceasta contribuie la rezolvarea crizei (sau, în cuvintele lui Dave „minciunii”) provocate de Satana în Cer și pe Pământ. Primele câteva capitole constituie o relatare a modului în care Dumnezeu S-a raportat la Lucifer, o perspectivă la care nu m-aș fi gândit niciodată înainte.

Cartea poate fi dificilă pe alocuri, iar cei care nu sunt pasionați de relatări istorice probabil vor strânge din dinți din când în când pentru a continua. Totuși cartea oferă răspunsuri impresionante (la care probabil nu te-ai gândit niciodată). Și mai important decât toate, adresează întrebări esențiale, care m-au ajutat să decid să mă dedic unei vieți de slujire.

O carte deja citită. Poate încă câteva?


Adam Hazel are o relaţie complicată cu cititul, dar lucrează la ea.