Adulting : Munca de zi cu zi (Învățând să Îl iubești pe Dumnezeu la serviciu)

Adulting : Munca de zi cu zi (Învățând să Îl iubești pe Dumnezeu la serviciu)

<img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/United-Kingdom-icon.png"alt="click for English"style=width:64px;border:0;"> <img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/Croatia-icon.png"alt="click for Croatian" style="width:64px;border:0;"> click for French click for German <img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/Italy-icon.png"alt="click for Italian" style="width:64px;border:0;"> click for Portuguese click for Romanian click for Russian click for Spanish

Bine ai venit la cea mai nouă serie de pe blogul GYC: Adulting.

După ce termini facultatea foarte ușor poți să te simți copleșit. Viața de adult pare plină de nenumărate incertitudini; de la ce să faci și cum să faci, până la unde să mergi și cum poți să te descurci cu toate. Din fericire Dumnezeu nu ne lasă singuri atunci când ne simțim nesiguri. Această serie își propune să acopere o varietate mare de subiecte relevante pentru proaspăt (sau nu chiar atât de proaspăt) absolvent de facultate pentru a vedea cum ne ajută Dumnezeu să navigăm în lumea necunoscută a Adulting-ului.


După patru ani și jumătate de studii de licență am simțit chemarea lui Dumnezeu: “Îți prezint cel mai sublim sens al vieții: a mă urma și a-i încuraja pe alții să facă același lucru.” Wow, Doamne, wow.

Aveam datorii de peste 40.000 (GBP) și încă nu aveam idee ce voiam să fac în viitor. Tot ce știam era că în cuvânt sau faptă, trebuia să fac totul în Numele Domnului Isus, şi să mulțumesc, prin El, lui Dumnezeu Tatăl. (Coloseni 3:17).

Am trecut de la „vreau doar să creez artă și să scriu și să trăiesc o viață egocentrică unde călătorind să bolborosesc ca și Ernest Hemingway despre viața mea la Paris și despre cât de romantică este fragilitatea umană”, la „îți stau la dispoziție ca misionar, Doamne. Trimite-mă pe o insulă îndepărtată și lasă-mă să repar viețile oamenilor.” Însă Dumnezeu voia să calibreze acest al doilea răspuns la chemarea Sa.

„Te pot conduce să devii misionar, Ruth. Dar va fi aici, în acest loc, cu aceste persoane. Lucrează pentru ele la fel cum ai lucra pentru mine.” (Coloseni 3:23).

În anul 2016 am acceptat provocarea de a părăsi zona mea de confort mutându-mă de la Leeds la Londra pentru a căuta un loc de muncă. O săptămână mai târziu, lucram în cadrul unei firme start-up. Observație: au o pasiune pentru câini (adaugă interjecția de rigoare a unei fete albe născută la pragul dintre milenii). Lumea start-up-urilor este plină de oameni tineri, care muncesc din greu, iubesc distracția și băuturile alcoolice. Așa că au existat ocazii în care am fost nevoită să-i refuz - dar acel angajament pentru planul lui Dumnezeu a fost unul dintre componentele farmecului meu la birou.

alt

Mi-am dat seama că lucrând într-un mediu secular, viața mea era o mărturie pentru Dumnezeu. Am început lucrarea lui Dumnezeu acolo, cerând zilnic o misiune divină. Metoda lui Hristos era singura mea metodă. Iar eforturile mele în locul acela erau motivate de libertatea de exprimare care mi se oferea. Am vorbit deschis despre Sabat, explicându-l în context; mi-am încurajat echipa să pregătească hrană bazată pe plante pentru prânzul firmei și sărbătorirea zilelor de naștere. Însă le-am prezentat chiar mai mult decât mesajul Bibliei: le-am prezentat mesagerul. Munceam intens, eram simpatică și făceam mai mult decât mi se cerea. Mi s-a spus că viața la birou n-a mai fost aceeași după ce am plecat - că am adus lumină și iubire în locul acela.

Proiectam imaginea lui Isus - tânjeam să-L împărtășesc colegilor în orice mod posibil pentru că asta îmi aducea împlinire în suflet.

Trecând la prezent, tocmai am încheiat al doilea trimestru în funcția de consilier școlar la o școală adventistă în apropiere de orașul meu natal în Australia. Dacă asta nu a fost un răspuns la rugăciune, nu știu ce altceva ar fi putut fi. Știam că nu aveam altă opțiune din moment ce aprobarea a lui Dumnezeu era vizibilă. Și nu aveam nevoie de o altă opțiune, pentru că munca pe care o făceam era tocmai vocația mea - consiliere și terapie. Am ocazia de a le vorbi tinerilor despre Isus. Am ocazia de vorbi în fața a sute de tineri în capelă unde le prezint modul în care Biblia ajută în cazuri de depresie și anxietate. Am ocazia de a introduce spiritualitate în vieți aride din punct de vedere spiritual. Nu există bariere într-un cadru educațional creștin. Singura barieră reală sunt eu, mesagerul.

În experiența mea, am învățat mai mult ca niciodată că îi suntem plăcuți lui Dumnezeu dacă lucrăm la Subway în „chip cuviincios și cu rânduială” (1 Corinteni 14:40), având ochii deschiși la slujirea care se poate face la locul de muncă al fiecăruia și împlinind nu doar nevoile lumii în general ci și ale colegilor. Deși nu ne gândim sau nu ne așteptăm, El ne poate oferi ocazii de slujire într-un cadru secular. Morala poveștii? Vă provoc să lucrăm din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, fiind convinși că vom primi moștenirea ca răsplată de la Dumnezeu. (Coloseni 3:23).


Ruth este o tânără creștină născută din nou și din nou, de origine australiană. Are convingerea că fiecare merită o a doua șansă - o convingere mai puternică chiar decât încrederea pe care o are în software-uri de spell-check, iar relația ei cu Dumnezeu este în continuă dezvoltare. Insistă că nu este o doamnă cu pisici, dar este trezită pentru devoțional de o pisică, așa că juriul este încă în dezbatere.