#Adulting : Micul dejun este cea mai bună masă a zilei.

#Adulting : Micul dejun este cea mai bună masă a zilei.

<img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/United-Kingdom-icon.png"alt="click for English"style=width:64px;border:0;"> <img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/Croatia-icon.png"alt="click for Croatian" style="width:64px;border:0;"> click for French click for German <img src="http://icons.iconarchive.com/icons/gosquared/flag/64/Italy-icon.png"alt="click for Italian" style="width:64px;border:0;"> click for Portuguese click for Romanian click for Russian click for Spanish


Probabil că scenariul următor îți este foarte familiar.Te trezești la 6 într-o luni dimineață, fără niciun chef să pregătești ceva special pentru micul dejun. Așa că bei rapid un pahar cu lapte de migdale sau îți pregătești un sandwich cu unt de arahide și gem înainte de a te grăbi să pleci.

Câteva ore mai târziu, în timp ce încerci să îți liniștești starea de spirit enervată și înfometată cu un baton de muesli, te întrebi fără putere dacă vei reuși vreodată să atingi ținta de a te trezi devreme ca să îți pregătești un mic dejun sănătos, vegan și care să îți dea energie pe tot parcursul dimineții.

Acum să începem cu începutul. Nu ești un eșec dacă tot ceea ce ai este un sandwich cu unt de arahide si gem. Uneori ai nevoie doar de atât ca să reziști și să îți menții nivelul de stres cât de scăzut posibil. Totuși, situația poate fi îmbunătățită și totul se rezumă la planificare. Nu exagera însă. Un plan simplu este mult mai bun decât unul prea fantezist și complex care necesită timp, spațiu, bani și energie în plus - toate fiind lucruri din care ți-ai dori să ai mai mult!

Vezi tu, un stil de viață sănătos nu constă în a te chinui să ajungi să ai un stil de viață sănătos. Ci trebuie să fii flexibil și să plănuiești din timp astfel ca planul să devină o parte integrată natural în viața ta de zi cu zi, și să îți menții acest stil de viață.

Așadar cum poți să plănuiești din timp? În primul rând trebuie să decizi ce să mănânci. Am inclus două idei pentru micul dejun - sunt rețete simple dar delicioase, sănătoase și sățioase. Am dorit să prezint două rețete de bază care pot fi combinate cu orice fel de fructe, nuci, semințe și cereale ai prin dulap. Nu trebuie să fii extravagant și să cumperi fructe sau pudre exotice și scumpe - trebui doar să ai câteva ingrediente simple și de bază.

Rețeta 1 : Înghețată de banană.

alt

Rețeta aceasta este preferata mea - practic asta mănânc în fiecare dimineață. Înghețată de banană - conținând numai banane înghețate. Atât. Apoi poți combina acest ingredient de bază cu diferite fructe înghețate și chiar cu legume. Cel mai important este să adaugi unt de nuci, semințe, fulgi de ovăz și chiar tofu. Această rețetă îți oferă grăsimi sănătoase, proteine și fibre care îți vor da simțământul de sațietate și îți vor stabiliza nivelul de glucoză din sânge. Aceasta este rețeta pentru combinația mea preferată de înghețată: ciocolată & cocos.

Ingrediente

 • 2-3 banane înghețate (pune de seara la congelator bananele bine coapte, cele care au puncte maro pe coajă!)
 • jumătate de avocado bine făcut (poți înlocui cu 1 lingură din untul preferat - arahide, migdale, etc.)
 • 3 curmale moi
 • 1 lingură de pudră de cacao (poți înlocui cu pudră de roșcove)
 • ½ - 1 cană de lapte de cocos (sau orice fel de lapte vegetal)

Instrucțiuni

 • Adaugă toate ingredientele într-un blender de bucătărie obișnuit sau un Vitamix
 • Mixează până amestecul devine cremos și servește-l cu fructele tale preferate, mai multe banane, fulgi de cocos, granola și mai mult unt de alune - bucură-te de desertul tău de la micul dejun!

Rețeta 2 : Fulgi de ovăz cu fructe de pădure.

alt

Problema cu micul dejun este că îți ia timp să îl pregătești, exact la momentul din zi când pare că ai cel mai puțin timp. Dar de ce să îl pregătești dimineața? De ce nu mai devreme? Adică în seara de dinainte? Despre asta e vorba cu fulgii de ovăz. Este una dintre cele mai simple rețete, dar când o faci în modul corect este și una dintre cele mai delicioase și sățioase. Această versiune conține fructe de pădure, dar folosește-ți imaginația! Poți adăuga orice peste această bază: cacao, carob, unt de alune, mango, pepene galben.

Ingrediente

 • ½ cană de fructe de pădure proaspete sau înghețate
 • 1 banană coaptă (poți înlocui cu câteva linguri de iaurt vegan pentru mai multă proteină)
 • ½-1 cană de fulgi de ovăz (cantitatea depinde de cât de mare vrei să fie porția)
 • 1-2 curmale moi
 • ½-1 cană de lapte vegetal (cantitatea depinde de cât de cremoasă vrei să iasă rețeta)
 • 1 lingură de unt de alune/1 lingură de semințe

Instrucțiuni

 • Zdrobește banana și amestec-o cu fructele de pădure și curmalele
 • Adaugă restul ingredientelor, acoperă și lasă recipientul în frigider pe timpul nopții. A doua zi: toarnă amestecul într-un bol, adaugă puțin lapte, mai multe fructe de pădure, unt de alune, granola și poftă bună!

Micul dejun este cu adevărat cea mai importantă masă a zilei. Dumnezeu a făgăduit că va fi cu noi până la sfârșitul timpului, și își dorește să fim fericiți - în fiecare zi. El știe că noi, copiii Săi, avem nevoie de hrană ca să rezistăm pe parcursul zilei.

El este interesat chiar și de cele mai mici detalii care ne ajută să ne simțim bine. Practic poți spune că El este interesat și de micul dejun!

Cu aceste rețete de bază simple sper că vei putea să te trezești în acea dimineață de luni cu un zâmbet pe față și pace în inimă, pentru că știi că un mic dejun sănătos și fără stres te așteaptă în bucătărie; și poate fi gata de servit în mai puțin de zece minute.


Silje are 23 de ani și este din Danemarca, iar de vara trecută locuiește și învață în Bergen, un oraș minunat din Norvegia. Hobby-ul ei este să creeze rețete vegetariene sănătoase și gustoase iar pasiunea ei este să înțeleagă relația strânsă dintre alegerile de stil de viață și sănătatea mintală.